Is een offerte kosteloos?

Ja. U kunt kosteloos en vrijblijvend advies en een offerte aanvragen voor de schilderdiensten van uw keuze.

Wanneer is buitenschilderwerk toe aan onderhoud?

Buitenschilderwerk is ongeveer eens in de vijf jaar aan een nieuwe laag verf toe. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder toe aan onderhoud, door de invloed van zon en regen. Buitenschilderwerk op het noorden en oosten heeft vaak minder aandacht nodig. Als het schilderwerk aan uw pand scheurtjes of blaasjes vertoont, is het tijd om onderhoud te laten uitvoeren. Let vooral op de liggende onderdelen aan uw pand, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint.

Graag adviseren wij u vrijblijvend of het schilderwerk aan uw pand een onderhoudsbeurt nodig heeft. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Helpt het schoonmaken van hout en welk middel kan ik dan het beste gebruiken?

Schoonmaken helpt zeker. Gebruik daarbij voor een jaarlijkse schoonmaakbeurt gewoon een allesreiniger. Moet er geschilderd worden daarna, dan bevelen wij het merk St Marc Express aan.

Wat is houtrot en hoe kan ik het voorkomen?

Houtrot kan ontstaan wanneer het vocht in de constructie terecht komt en de houten onderdelen langzaam aantast. Houtrot komt vrijwel alleen voor in hout dat zich buiten bevindt, bijvoorbeeld in houten kozijnen. U kunt houtrot voorkomen door middel van goed onderhoud. Denk hierbij aan de volgende zaken:

Behandel en bewerk het hout grondig met verf of impregneer. Dit doet u door het hout eerst bij te schuren en het dan opnieuw van verf te voorzien. Wanneer er schroeven en dergelijke in houtwerk worden bevestigd, dicht dan altijd de gaten af. Als ramen of deuren klemmen, dan kan hierdoor vocht blijven zitten dat niet weg kan. Om houtrot te voorkomen, raden we u aan dit probleem op te lossen. Sloten en scharnieren moeten zodanig worden bevestigd dat er zich geen vocht achter kan nestelen.

Kan ik bij Adri Schildersbedrijf ook terecht voor winterschilderwerk?

Ja, wij hebben professionele winterschilders in dienst die ook in de winter schilderwerk aan uw woning kunnen uitvoeren. Schilderwerk in de winter is van dezelfde kwaliteit als schilderwerk in de zomer.

Valt een kleur op een kleurenwaaier in de praktijk altijd iets donkerder uit?

Ja, dat klopt. Wij raden daarbij aan om de kleur van uw keuze een tint lichter te nemen dan op de kleurenwaaier.

Kunnen jullie eventueel ook de kamers ontruimen?

Het eventueel leegmaken van de kamer nemen wij op zorgvuldige wijze voor onze rekening, mocht u hier zelf niet toe in staat zijn of geen tijd voor hebben.

Mocht uw vraag er niet bij staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.